Poros - Koutalas, Serifos

15. september 2021, sreda

Danes naj bi šel meltemi na malico in preko dneva bo od zahoda proti vzhodu postopno ugašal. Torej morava to ugašanje prehiteti, da se ne bova guncala na valovih ravno, ko vetra ne bo več. Kot blisk sva hitra, v 40 minutah po bujenju se uspeva odvezati. V Porosu ni vetra, kar je bilo dobro ponoči in je dobro, ko se odvezujeva. Po dveh miljah se veter dvigne. Pravzaprav se midva premakneva v veter.

In potem cel dan jadrava. Lepo jadrava. Med 3-4 Bf, večinoma z boka ali prav rahle krme, razen zadnjih 12 milj ko sva se na Kitnosu odločila za plan B. Proti Serifosu sva imela skoraj krmo. Dobrih 60 milj sva prejadrala v desetih urah.

Ni bilo pa vse po planu. Plan A je bil Kitnos, pa sva še pred prihodom zamenjala ciljni zaliv. In tudi z drugim nisva bila zadovoljna. Preveč vetra in vala za Vesnino snorklanje. Plan B je Serifos, to je z vetrom. Vse ostalo je nabijanje v val, tok in veter. Zaliv Maliadiko je poln, ena barka je notri. Za najin okus je za dve barki zaliv premajhen. Je pa bolje zaščiten pred meltemijem, kot naslednji zaliv, Koutalas po imenu.

Vseeno se torej odpeljeva okoli ovinka v Koutalas. To sidrišče je veliko. No, sama tukaj ne bova. In tudi nisva. Deset ali dvanajst nas je pred mrakom. So pa razdalje med barkami dokaj velike, ne bomo si gledali v krožnike.

In še nekaj je, kar me veseli. To ni prečudovit zaliv in zvečer me ne čaka šraufarija.