Rodos

15. oktober 2021, petek

Zjutraj je bila (končno) nevihta. Sicer brez (resnega) bliskanja, zato pa s spodobno količino vode izpod oblakov. Tretjič, odkar sva zapustila Izolo, imava resen dež. Kakšno uro je ulivalo. In potem je cel dan malo oblačen in malo sončen. In vetroven. Pa ta veter sploh ni tako hud, kot sem računal, da bo. Malo preko dvajset vozlov brez sunkov. Tako je na vrhu jambora, v kokpitu se da sedeti (skoraj) v brezvetrju. Tudi zibanja v mrtvem morju skoraj ni. Vsaj ne takega, kot mi ga je napovedoval sosed. Posledično ni zategovanja vrvi. No, pa spet ne bo zgodbe.

Zunaj na morju je drugače. Val je spodoben in nekaj bark, ki so se odločile preživeti dan na sidrišču ob luki v zaščiti valobrana, se pošteno rola. Okoli metrski val se jim vali z boka.

Danes plansko nisva šla nikamor. Kratek sprehod popoldan, da si malo pretegnem noge, ni omembe vreden. Dan je bil namenjen delu. Vesna ima tako ali tako gužvo do konca meseca, jaz sem pa tudi naredil nekaj dopolnil. Slabo vreme je smiselno pametno izkoristiti.

Ponoči naj bi se še enkrat ulilo. Če se bo. Potem naj bi bil mir. Morda nama pa jutri le uspe izlet do tržnice.