Mytilini - Hrisi Ammos, Lesvos

25. junij 2022, sobota

In sva tudi šla. Ob devetih dopoldan. Da ne bi budila marinerota ob tej (za Grke nemogoči) uri, sva ključ od vrat za dostop na pomol pustila kar v električni omarici.

V čisti bonaci se odpeljeva na nekaj ur oddaljen otoček Asproviso, se vrževa v morje (tudi Vesna - temperatura morja je že preko 24 stopinj in to je pogoj, da gre ona v vodo) in malo razgibava. Lepo je. Morje je turkizne barve, v bližini je plitvina, ki spominja (tako po barvi, kot po lomljenju valov) na reef pred atolom. Spomini takoj privrejo na plan.

Ker je sidrišče precej odprto in ker sva firbčna, kako je drugje, se popoldan odsidrava in premakneva v dve milji oddaljen še en podoben turkizni zaliv. Plitev je in precej od obale vrževa sidro v 3 m globoko vodo. Vetrčka je ravno prav, da pomaga pri razpihovanju roštilja in ko je ta (končno) lepo razpihan, na mrežico romajo oradice. Spet so dobre in spet so s kostmi. Ej, kaj bo dal, da bi bile te ribice velike nekaj metrov in bi se jedlo samo fileje...

Popoldan imamo v obdelavi nabavo letalskih vozovnic za vnuka, ki naj bi prišel na obisk s Krete v Atene in potem čez dva tedna odletel domov. Pol jih kupim jaz, pol jih kupi sam. Tudi on je sredi morja. Še bolj sredi, kot sva midva. Nekje na plovbi med Neapljem in Barcelono. On se tam enostavno priklopi na WiFi in je. Simpl. Da gre vse skupaj preko satelita, niti ni pomembno. Križarka je trenutno največja na svetu in sprejme 7.000 gostov. Jasno, da si lahko privošči satelitski internet po sindikalni ceni.