Pitagorion, Samos

27. november 2022, nedelja

Danes je dan za pakiranje. In pripravljanje barke na zimovanje. Dva kufra morava napolniti, pa sta po vseh najinih prizadevanjih še vedno na pol prazna. Rešitev so knjige. Te so dovolj težke, da jih ni potrebno preveč, da bi napolnila kvoto 46 kilogramov. In ker je na barki bralnik elektronskih knjig, povezan s knjižnico, klasičnih knjig skoraj ne potrebujeva več. Samo prostor še zasedajo, zato jih je nekako potrebno spraviti nazaj v Slovenijo. Da bodo tam zasedale prostor.

Vesna še opere zadnjo žehto, jaz demontiram še zadnje zadeve v kokpitu in Mala je pripravljena na zimovanje. Potem se odpraviva na sprehod v Pitagorio. Vreme je "še kar", kar pomeni, da je skoraj sončno s temperaturami okoli 20 stopinj. Zvečer se bo pooblačilo in ponoči naj bi deževalo. Samos bova zapustila v dežju. Tako pravijo vremenoslovci. Ej, ko bom v Ljubljani, prisežem, da ne bom več spremljal vremenske napovedi!

Prazniva hladilnik. Nemci imajo menda v te namene prav posebno frazo. Mi je nimamo. Pol flaške vina (ker je flaška odprta in vino ne bi prezimilo) ne bo problem spiti, huje je s tremi piksnami kokakole (ker jim rok trajanja poteče pred pomladjo). Vlečeva slamico, kdo se bo žrtvoval. Za kokakolo, ne vino. Pri vinu je prostovoljcev dovolj. Za večerjo imava staran goveji steak iz Turčije in turške žlikrofe za prilogo ter pršut in torteline za zajtrk in hladilnik je saniran. Voila!

S taksistom je dogovorjeno za jutri zjutraj. Danes je potrdil. Olimpic in Aegean sta nama izdala boardinge, GoOpti pa potrdil prevoz. Jutri greva na pot. Če le ne bo plana B.