Pythagorio, Samos

30. maj 2023, torek

T-1 dan.

Vsako jutro skrbno preberem Slovenske novice in Lady v pričakovanju članka, ki bo razložil, kako strašno škodljivi so za zajtk kosmiči in bi potem s čisto vestjo lahko zajtrkoval sirčke in salamice. Pa nič. Vse neumnosti objavljajo, tako pomembne novice pa ne. Ampak. Danes sem dočakal vsaj malo utehe. Slovenske novice poročajo, da se ciroze jeter nikakor ne dobi zaradi prekomernega uživanja alkohola, ampak zaradi pitja kokakole in podobnih pijač. In teh že v majhnih količinah. Kozarec tovrstne žlobundre na mesec je že lahko usoden. Po tem razkritju je moja odločitev jasna. Ne bom pil več bambusa, ampak čisto vino. Ciroze jeter pa res ne bi rad dobil!

Ker imam časa dovolj, surfam po netu in iščem, kako bi lahko svojo self priming bilge pumpo nadgradil, da bi bila tudi automatic self priming. Nekaj idej za elektronski senzor vode najdem. Nekaj jih je iz Amerike, nekaj iz Kitajske. Kaj pa na Samosu? Pa se odpravim na špancir (ki mi ga itak manjka) do lokalnih čendlerij in fereterij. Nikjer česa podobnega nimajo. Ampak. Vsi pa za sigurno vedo, kje se to dobi. Jasno, vsak ve za drugo trgovino. Moj sklep po slabih 14k korakih je: torej nikjer. Ampak, zanimacija za jutri je jasna. Grem z busom v Vathi in tam naredim naslednjih 14k korakov in - ne kupim ničesar. Vsaj motivacijo za hojo bom imel.

Večer tokrat ne mine pri Marku, ampak na Mali. Sosedje s Summertime II so na pomolu pripravili klobasni BBQ na plinskem roštilju z lava kamni (Olfi bi bil navdušen, ko bi to videl) z domačim (na barki narejenim) kislim zeljem kot prilogo in pomarančnim likerjem iz narabutanih pomaranč in podarjene some (aka ciporo) za degestiv. Midva sva prispevala še od doma prineseno kranjsko klobaso, nekaj prilog in vino iz štirih kontinentov. Pa smo se imeli luštno.