Puerto Calero - Playa Papagaya, Lanzarote, Španija

21. november 2023, torek

Danes se bova prestavila na sidrišče in se šla malo balkanske kulinarike. Jutri sva nameravala na obisk k Leeju, pa je marina preko vikenda polna. Niti lokalci nama ne uspejo urediti priveza, ker ga pač ni. Rešitev je, kot že tolikokrat, plan B. Namesto na Tenerife, greva na Fuertoventuro. Upam, da bo na tem otoku več prostora.

Plovba iz marine na sidrišče je kratka, dobro uro traja. Začne se v 1 Bf in konča v 3Bf krmnega vetra. Sidrišča so na Kanarskih otokih sila redka in še tisto, kar jih je so vse po vrsti roadsteadi. Roadsted sredi oceana pa pomeni samo eno: zibanje. Upam, da ne bo prehudo. Ampak. Prav paše biti enkrat spet na sidru.

In ko sva na sidru, zakurim roštilj. In po roštilju se zleknem v kokpitu. Tudi to paše!

Vesna mora januarja za dva tedna domov. Pa se spraviva poiskat kakšen ugoden let. Ni jih v izobilju. Pravzaprav jih sploh ni. Ali so dragi ali pa trajajo (pre)dolgo z neskončno prestopanji. Čeprav sem bil prepričan, da bo najboljši let iz katerega od Francoskih otokov z Air France, povezave Pariza in Ljubljane očitno niso take, da bi se izšlo. Iščeva dalje.