Santa Cruz, Tenerife, Španija

26. november 2023, nedelja

Ob Gran Canariji po pričakovanju ni bilo vetra, ko pa otok pustiva za sabo, sva ponovno v pasatih. Mala kar poskoči v 4 Bf polkrme in okoli devetih dopoldan sva v luki mesta Santa Cruz. Pričakoval sem privez na finger ponton, pa ga nisva dobila. A-joj! Iz lockerja je potrebno potegniti pasarelo in jo zmontirati na krmo. Jasno, da sva jo lepo spakirala čisto zadaj na dno, ker sva računala, da je ne bova več potrebovala. Zanimacija za pol ure. Malo me tudi skrbi, kako se bo privez na mooring-line obnašal v bibavici, ko naju ne bo na barki. Jah, nisem zadovoljen s privezom, pa nimam kaj storiti.

Popoldan grem na sprehod po okolici luke. Spet po špansko zelo lepo urejena okolica in predvsem čista. Nikjer niti ene same smeti, niti enega plevela ali trave, ki raste sredi pločnika, niti ene luknje, kamor bi lahko po pomoti stopil. Vse je urejeno kot Disneyland. Česa podobnega si v Sloveniji ne morem zamisliti, da o južnem Balkanu niti ne izgubljam besed. Stopim še na avtobusno postajo, da v torek ne bi doživela presenečenja. Kot da bi prišel na letališče. Sem pa zato razočaran pri gostinski ponudbi. Nič izvirnega, samo standardni turistični meniji.

S Stabom si delimo ponton. Tokrat se takoj pozdravimo in zvečer dobimo na pijački. Večer mine v prijetnem razpoloženju in klepetu skoraj do jutri.