Santa Cruz, Tenerife, Španija

11. december 2023, ponedeljek

Dolgo sva spala. Utrujenost iz domovine je potrebno nadoknaditi. Danes torej ne pojdeva še nikamor. Verjetno izplujeva jutri. Ko se nekako sestaviva, se odpraviva po nakupih dnevne hrane. Kruha, mesa in zelenjave, torej. Smer tržnica. Vsi jo hvalijo. Ampak. Ob ponedeljkih je zaprta, vsaj ribji del. Preostanek pa nudi slabo izbiro po turističnih cenah. Še občutka, da si na tržnici, ni. Vse je precej anemično. Vsaj v primerjavi z orientalskimi tržnicami. Greva torej v hipermarket in nabaviva točno tisto, kar potrebujeva. Vino po španskih cenah, meso in zelenjavo, kot se šika. In še nekaj malenkosti, ki jih je potem potrebno trogati na barko. Vmes je skok na kosilo in potem domov. Spotoma si tik pred marino ogledam simpatično razstavo fotografij planetov našega osončja. Kako malo je potrebno za poživitev parka!

Popoldan sledi pranje barke in pospravljanje notranjosti, da bo primerna za plovbo. Akumulatorji se ponoči niso napolnili do konca in me je resno zaskrbelo, da so šli v penzijo v tem času, ko niso bili oskrbovani. Charger se je izklopil med polnjenjem. No, kot sedaj kaže, se je izklopil, ker se je utrudil in zašvical. Reset, dodatni ventilator in danes spet polni. Cel dan. Jah, dva chargerja skupaj sta še vedno malo poddimenzionirana za Malino baterijsko banko, ko je zunaj vroče.

In vroče je, konkretno vroče. Spet imamo vročinski val. Preko dneva od mene kaplja in curlja, čeprav je "samo" 27 stopinj. Vino v nahrbtniku je pač težko. No, meni to ugaja. Temperatura, ne troganje. Spet sem v svoji uniformi: majčka, kratke hlače in japanke. Ponoči je bolje, spim pokrit z letno odejo. In zvečer je prijetno posedati v kokpitu v letni uniformi, pljuckati in meziti. In službovati, sic...