Port Zante, St. Kitts

23. februar 2024, petek

Danes greva naokoli. Zares. Ob enajstih se odpraviva do Budget Marine, kupit zastavice za dežele, za katere jih na Mali še ni. Shopping, torej. Trgovina je sredi ničesar. Točneje, sredi nečesa, kar samo ti tukaj imenujejo boatyard. Mi temu pravimo brisani prostor ob ribiškem mandraču. Je pa zato trgovina urejena do potankosti. Z dvema prodajalcema in (v pol ure) eno stranko, nama dvema. Od eksotičnih zastavic imajo samo zastavico Združenih Držav, sic! Kupim pa impregnation spray za tendo pol ceneje kot na Martiniku. A še vedno zlatarsko drago!

Potem greva na bus in po otoku. Ampak. Med trgovino in avtobusno postajo je lokalna oštarija. Na eno (karib-size) pivo zavijeva, saj sva vendar žejna od hoje po soncu. No, na dva piva. Za vsakega. Pa oštarija zgleda čisto v redu in bi tudi kaj pojedla. Sploh, ko vidiva, kaj strežejo pri sosednjih mizah. Lobster-shrimp combo zanjo in garlic-conchi zanj. In dva dodatna piva. Odlično je bilo, več kot odlično! Če se bo tako nadaljevalo, bom počasi začel menjat mnenje o nefrancoskih karibskih birtijah. Klepetava z domačinkama pri sosednji mizi in - postaneva žejna. In, verjameš ali ne, še imajo pivo v hladilniku. Ko je račun na mizi, vidiva, da so nama prvih šest pivov zaračunali po ceni za eno pivo (krat šest). To pa ne gre, six pack ima svojo ceno! Takoj so pripravljeni znižati račun za pet isijev, pa se sedaj midva s tem ne strinjava. Razliko naj vrnejo v pivu. In so jo.

Izlet z busom po otoku je tako prestavljen na boljše čase. Bivanje v marini sva podaljšala do nedelje. Zvečer še malo naokoli in dan je spravljen pod streho.