Palmas del Mar, Puerto Rico

3. april 2024, sreda

Še en dan v rolajoči marini. Vala je v marini odločno preveč. Očitno je bila zgrajena brez načrtovanja hidrodinamike. Res, da nisva ravno eksperta za marine, a v tistih, kjer sva bila do sedaj, sta bili glede vala slabši le na Rodosu in Tenerifi. Vsekakor pa so bila sidrišča na Culebri in Viequesu bolj mirna.

Vesna vrne rentiča, jaz ta čas in še malo po njenem povratku službujem. Potem se Vesna loti pranja posteljnine, jaz pa pretakanja plina v naše jeklenke. Pol ure dela. Toliko planiram.

Gredo pa stvari iz slabega na slabše. Najprej me še med pripravami za pretakanje plina prekine ugotavljanje, zakaj je voda v bojlerju mrzla. Ko to (hitro) rešim in se vrnem k plinu, se oglasi pumpa za vodo. Očitno varnostni ventil na bojlerju ni deloval in se je snela ena izmed cevi pred bojlerjem. Jasno, pumpa je začela veselo pumpati vodo iz tanka pod podnice. To je treba čim prej sanirati, plin lahko počaka. V roke vzamem vrtalnik in vodno pumpico zanj, da to počistiva. Ampak. Ta pumpica že dolgo ni bila v uporabi (ju-hu-hu!) in od dolgočasenja je crknil semering. Vse naokoli šprica pri osi. Prekinem sanacijo poplave in se grem sanacijo zmočene bormašine in potem še sanacijo pumpe. In na koncu se gre Vesna še sanacijo pošpricanega salona. Ah, ja... Ko končno pobriševa vse tako, kot je treba, lahko nadaljujem s plinom.

Ampak. Tile Amerji so prebrisani, vse je dvakrat varovano. Navadni ventil ima podtlačno zaporo. Plin se ne pretaka, tako, kot bi se moral. Pa se čudim, gledam, razmišljam in sprašujem gugla za nasvet. Nobenega pametnega nasveta ne dobim. Potem le nekako s šivanko onesposobim v priključek vgrajeno varovalo. Toliko, da lahko vsaj malo nafilam naše Campingaz bombule. Premalo. Morda ga bo dovolj za en teden, potem pa Tonček ponovi vajo. Po možnosti nekje sredi pasaže v metrskih valovih. Na vsak način bo prava rešitev, da najdeva v kateri izmed manj pravovernih držav polnilnico, ki napolni tudi Campingaz jeklenke.

Starlink se je danes odpeljal iz Panama Cityja v Cincinnati, US. Tam je presedel na letalo za San Jose, tisti San Jose v Kostariki. Le kam bo odšel na izlet jutri?