Panama - Francoska Polinezija (4. dan)

27. maj 2024, ponedeljek

Dan, ki bi ga najraje pozabil. In pred dnevom tudi noč. Poskušam vse, da bi prišel iz doldrumsov, pa ne morem. Veter piha točno v nos, v okolici so nevihte, kar pomeni zmešane valove, ki povzročajo nabijanje in padce barke v luknje med njimi. Sila neugodno, da ne uporabim hujše besede. Nikamor ne prideva. Motorsailava, da imava vsaj približno v redu kot na veter, pa tudi ne gre. V zadnjih treh dneh in pol sva se iz Paname premaknila za 350 milj, od tega v zadnjem dnevu manj, kot 100 milj.

Ne vem, ali bi plul pod ali nad Galapaškim arhipelagom? Popoldne se odločim za plovbo po severni strani. Ali je to pametna odločitev ali ni? Ne vem. Nekaj sem se pač moral odločiti. Tako bova plula blizu Isle del Coco. Tudi zadnjič, ko sva bila na tem koncu, je bila plovba iz Costa Rice do Galapagosa neznosna. Računal sem, da se iz ITCZ prebijem v treh dneh, pa bova očitno ostala dlje. Kot kaže, bova še nekaj dni plula po robu. Samo sto milj naju loči do pasatnega pasu, pa nikakor ne moreva tja.

Za povrhu je še Starlink nehal delati in izpisal isto napako, kot prejšnjič. To je torej že drugi dishy, ki nama je crknil. Saj, kasneje se je nekako postavil, a kako dolgo bo tako? Rezervnega v takem zmešanem morju niti montirati ne morem.

Le s čim sva te razjezila, da si naju zapustila, Moana?