Ag. Kirykos, Ikaria

26. junij 2019, sreda

Kljub včerajšnjim načrtom, danes ne izpluje nihče in dopoldan imamo posvet vaških starešin. Precej dolgo traja, a ne obrodi bistvenih sadov. Nekam bi se premaknili, pa ne vemo, kam. Preko vikenda bo na tem koncu veliko vetra in fino bi bilo biti nekje na varnem. Toda kje? Kakor danes kaže, kar na Ikariji. Vendar stvari so dinamične in se lahko še precej spremenijo.

Po temeljiti desalinizaciji barke se lotim branja pilotov in študiranja poti. Nekaj variant najdem, kjer bi bilo potovanje dobro in predvsem bivanje preko vikenda varno. Lara in Urekeke se odločita ostati še kak dan na Ikariji, midva bi jutri rada izplula, a ne veva še kam. A o tom po tom. Avrio.

Prepustimo torej skrbi zanamcem in se spravimo na pivce za živce. V kompletu. Tokrat spijemo rundo ikarijskega piva (morda je pa tudi tako zdravo, kot je Ikarijsko vino?). In še eno. In spet eno. In še… Pretepamo se za plačilo in ko si Lara končno izbori ustavno pravico plačati rundo, jo mlada strežajka (neustavno) prizemlji: "This round is on the house!". Jasno, da to niti teoretično ni mogla biti zadnja runda...