Marathona, Aegina - Elies, Peleponez

16. julij 2019, torek

Lepo jutro je, a resna vremenska napoved: extreme thunderstorms warning. Ni druge, kot zapustiti ta zaliv in se spraviti nekam v bolj zaprte vode. Še prej pa vplujeva v Perdiko, takoj za rtom jo imava in z motorjem je to enostavno. Ni me prepričala. V mirni vodi vidim dno, prod, kamni, betonski bloki in avtomobilske gume. Ne, razen v popolni bonaci, tukaj ni za sidrati in se vezati na pomol.

Potem pa jadra gor in počasi v lahnem vetru za otok Paros. Nekaj zalivov pregledava, pa nikjer nisva zadovoljna. Ali so premajhni, ali pregloboki, ali je gužva, ali pa je kaj drugega narobe. Na koncu se sidrava na desetih metrih globine v blato s petdeset metri verige v vodi in sidro, ko ga zategnem, dobro drži. Skoraj sama sva, le en francoski katamaran je sto metrov dalje. Mislim, da sva varna preko noči. Čeprav prebivalci sosednje barke čofotajo naokoli, nama ni za v vodo. Morje je sicer čisto, je pa zaradi blatnega dna vidljivost v vodi zelo slaba. Kopala se bova raje kje, kjer bo na dnu mivka.

Dan prebijeva delovno, popoldne braaiadno in večer filmsko. Ves čas pa v živo preko interneta spremljam nevihto, ki potuje preko Jonskega morja proti Peleponezu. Fino se bliska! Kaj bo prinesla noč, ko naj bi nas prešla fronta, bova vedela jutri zjutraj. Zaenkrat kaže, da prav hudega razsoljevanja Mala spet ne bo deležna.