Thessaloniki marina, Grčija

7. avgust 2018, torek

Tudi danes se marinero ni pretegnil. V celem dnevu nisem opazil niti enega premika v marini. Sredi najvišje sezone! Če to ni rajsko...

Sem se pa zato pretegnil jaz. Nekaj malenkosti je bilo potrebno postoriti, Saj se sploh ne sliši hudo, a če se dodajo robni pogoji, izpade čisto drugače. Prvi robni pogoj je velikost lukenj na barki, kjer je treba izvesti poseg. In drugi robni pogoj je 35 stopinj brez sapice.

Razstavil sem torej sidrni vinč in se z njim odpravil v (odlično založeno) čendlerijo (eno od treh na sto metrih levo in desno od vhoda v marino). Za popravilo me napotijo v boat yard. Logično. Pa ne grem, ker mi tudi povedo, da je predstavnik Quicka na letnem dopustu in z rezervnimi deli iz zaloge ne bo nič. Plan B, torej. Če ne rata, pa plan C. Ampak, to se bo dogajalo v Ljubljani.

Kupim pa pumpo z zanimivim nazivom Up2Oil. Nekaj, česar še ne poznam, tehnologija s parom impelerjev iz bronze. Pumpa vse, kar je vsaj malo tekoče. In je self priming! Če nič drugega, bom investiral v znanost, se odločim. Ko jo končno zmontiram (in zmočim celo kopalnico - z lastnim švicom in ne s čim drugim) in preverim - dela k'šus! V Izoli sem naštimal sistem za črpanje vode iz reber. Nekaj, česar kalužna pumpa ne zmore (še posebej ne na Mali, ki sploh nima kaluže, kot se šika). Da prišparam, sem montiral eno rabljeno pumpo za pumpanje vode, pa je membrana iz gume podlegla svinjariji v kaluži.Tale sesalna pumpa pa odlično opravi zadano ji nalogo. Bomo videli, koliko časa.

In kaj sva še počela? Pila frape, telefonirala, naredila prijavo v marino, konzervirala watermaker, dvignila dingi na palubo (prvič sem ga dvignil z vinčem - ej, zadeva špila!), knjižila, kupila denar na bankomatu, popravljala programe, pakirala, kupovala darila, preverjala, kako priti na in iz Kosova, preparkirala avto, kupila in nalila vodo v akumulatorje, in še in še. Dan je minil, kot bi rekel keks.

Na večerjo sva zavila v oštarijo nasproti marine, kjer je bil na sporedu fuzbal. Igrali so MAR proti SAL. Ponosno sva ugotovila, da je to Maroko proti Salvadoru, dokler ni jasno pisalo Marseile proti Salzburgu, hic! Preverim še na Mobitel glede drobnega tiska okoli opcije Balkan za 5,99 evra. Kot piše, lahko tri dni ali največ 500 minut za ta denar klepetam s komorkoli na svetu. Tako je, mi potrdi prijazna svetovalka. Me prav zanima! Bom preveril in poklical prijatelja na satelitski telefon - iz Telekomovega omrežja stane ena minuta več, kot tukaj (v roamingu) 500 minut. Če pa to ne bo šlo, pa koga v Burkino Faso (ki de facto je katera koli država). Pa da vidimo, kdo bo ta kratko potegnil? Ma, saj se ve, kdo.

Kakorkoli, jutri složno oba odhajava v Slovenijo. Delo vabi. Nazaj na Malo se vračava - ko bo delo končano. In kdaj bo to? Samo ena osebnost morda obstaja, ki ima vse vajeti tega sveta v svojih rokah in se ji o tem lahko vsaj sanja. In ta osebnost, na žalost, ni nihče izmed naju...