Skoutari - Plitra, Peloponez

15. september 2019, nedelja

Zbudiva se v brezvetrju. Ampak, za danes je napovedan veter z malo več vzhodne komponente. Glede na to, da se val lahko svaljka okoli ovinka tam nekje do 120 stopinj, zna postati sidrišče rolajoče. Na vzhodni strani Lakonijskega zaliva je še eno podobno sidrišče, za katerega prerok Rod v svoji bibliji piše, da je v takem vetru, kot je napovedan za danes, zelo dobro. O najinem zalivu pa nima najboljšega mnenja. Rod že ve. Greva torej.

Rod nima pojma! Moana mi je prišepnila, kam naj se skrijeva in počakava, da napad mine, pa sem raje poslušal preroka, namesto boginje. In sedaj imam kažin. Ne samo, da je bila plovba v 7 bf orce vse prej, kot prijetna (na srečo je bila kratka), tudi sidrišče je zelo, zelo vetrovno. Res, da ni vala (kar se tega tiče, je imel Rod prav), zato pa refuli Malo nagibajo ravno toliko, če ne celo več, kot zoprn val z boka (to je pa moj vrli profet zamolčal). Prva zanimacija (namesto plavanja - o tem ni niti za pomisliti) je pranje Male s sladko vodo. Med plovbo je bila sicer temeljito oprana. Ampak, s slanico.

Nocoj bova pač ostala tukaj, sidro nama dobro drži. Malo bova delala in malo ležala v kinu. Saj je nedelja. Edina nevarnost je surfar, ki v tem vetru leti mimo naju z nezmanjšano, vetru primerno, hitrostjo. Če mu uspe, da naju zadane, naju še potopi. Ampak. Jutri pa, če bo veter dopuščal, na ogled podvodnega antičnega mesta, potem pa takoj dalje. Tako, kot mi je svetovala Moana. Tokrat jo bom poslušal. Obljubim! Moana že ve, kaj je dobro za Malo in njene prebivalce. Saj je vendar boginja oceana.